Let's talk eurovision

Nu börjar det vara dags för lite eurovisionstalk. Finlands egna semifinaler har satts igång och hittills ser det riktigt bra ut. Satin Cirkus låt är i alla fall bra och några andra också, men, så har vi tyvärr några floppar också. Från den första semifinalen åkte vidare Satin Cirkus, Norlan El Misionario och Pertti Kurikan nimipäivät. Och de är just pga Pertti Kurikan nimipäivät som jag tänker öppna mig.
 
Det är frågan om ett gäng funktionsnedsatta killar som spelar och sjunger. Visst, det är fint och sympatiskt att även de sjunger och spelar MEN, Eurovision song contest är trots allt en SÅNG tävling där man söker efter sångtalang. Deras låt är på en helt annan nivå och man förstår ju orsaken, men jag tycker verkligen inte att vi skall skicka iväg dem till Bryssel. Jag är liksom besviken på finska folket som röstade vidare dem, det som finska folket tänkte på är att vi säkert får extra sympatipoäng för att vi skickar ut ett bänd med funktionsnedsatta killar. Nej, det är inte så det fungerar, man kan inte dra nytta ur deras funktionsnedsättning.
 
Okej, det är säkert flera som tänker "ja men man måste tänka på att de har en funktionsnedsättning och de skall få ligga på en lägre nivå". Nej? Varför skulle de vara så? Inte får jag heller delta i tävlingen fast jag skulle sitta i rullstol. Har man inte en sångröst så bör man inte delta. Så är det bara, vi är alla lika värda men alla har inte fått en sångtalang.
 
Och förstå mig inte fel, jag har absolut inget emot funktionsnedsatta männsikor, tvärt om, jag menar haloo, studerar socionom och kommer att jobba med funktionsnedatta i framtiden. Det är alltså inte frågan om att jag inte skulle gilla dem, det är frågan om att jag inte gillar deras låt. Den når inte den nivån som man borde nå för att få delta i eurovisionen. Så snälla finska folket, det är frågan om helt vanliga människor, vi skall inte tycka synd om dem bara för att de har en funktionsnedsättning. Om killarna påriktigt hade musikaliska talanger i eurovisionsnivå så skulle det vara en helt annan sak.
 
Så här anser jag, vad tycker ni?
 
 Kom ihåg mig?
Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Martina och är 25 år gammal. Här på bloggen skriver jag bland annat om inredning, pyssel och vardag. Är intresserad av fotografering och bjuder alltid nu och då på små "photoshootar" som jag själv fixar ihop. Det här är helt enkelt en blogg om mitt liv och mina intressen. Ja som sagt, my world, my words. Hoppas ni trivs! :)