Så här i efterhand

Jag började sommarjobba först vid 18-års åldern, före det var det bara fritid som gällde på somrarna. Mitt första sommarjobb gick ut på att dra ridningar för turister, det var sommaren 2010 på Helsingholmen. Så här i efterhand kan jag nog bara påpeka om hur lyx det var, haha. Vadå jobb? Det var nog tammefan ett skönt sätt att förtjäna pengar. Det var via Steffa som jag fick detta jobb och är tacksam över att ha en så fin vän. Jag jobbade på holmen somrarna 2010, 2011 och 2012. 
 
2011 tog jag studenten och efter det studerade jag 1 år till sjukskötare/hälsovårdare. Det var ett tufft år som innehöll en ännu tuffare praktik. Det var här som jag förstod att detta inte var något för mig. 1 månad på en bäddavdelning räckte för att inse det här. Men idag är jag stolt över mig själv att jag klarade av hela året och framför allt hela praktiken. Fast så här i efterhand är det svårt att förtså att jag faktiskt stod där och gav injektioner så gott som självständigt. Jag tycker det är lite häftigt.
 
Efter detta år bestämde jag mig för att ta ett mellanår och jobba istället. 2012 var året då jag fick mitt första "ordentliga" jobb, d.v.s. ett jobb året runt. Jag fick jobb på Hoplop som idrotts/klubb-ledare. Detta var dock bara en gång i veckan så jag fortsatte att söka jobb till sidan om Hoplop jobbet. Ett par månader senare fick jag ett samtal från Citymarket. Jag hade tidigare varit på intervju och fick nu veta att de valt att anställa mig. Jag var hur lycklig som helst för jobbet, även om jag så här i efterhand inte kan förstå varför, haha. Det var nog inte direkt ett drömjobb, men det dög. Jag jobbade på Citymarket ända till årsskiftet, då tog mitt kontrakt slut.
 
2013 var året då jag fick ett samtal som är orsaken till att jag idag sitter i just denna lägenhet. Jag fick ett samtal från Glitter. Utan detta samtal skulle jag inte ha fått arbetet som gav mig möjligheten att flytta hemifrån och börja försörja mig själv. Så här i efterhand kan jag bara vara tacksam för allt. För mig är detta inte bara ett jobb, det betyder så mycket mera.
 
2013 var även året då jag bestämde mig för att börja studera till socionom. Det tog en tid, men jag lyckades hitta en balans mellan studier och jobb. Lätt var det inte, då andra fick helg från studierna visste jag vad som väntade mig, jobb hela helgen. Det här skulle jag inte ha klarat av om jag inte hade ett så bra jobb som jag har.
 
Studierna fortskred och fram kom en hel del olika praktiker. Praktiker som innefattade daghemsarbete, socialpedagogisk ridterapi samt arbete inom barnskydd. Och oj vad jag lärde mig, massvis. Så här i efterhand kan jag bara vara tacksam över allt jag lärt mig. Praktikperioderna var häftiga, lärorika och intressanta men med det samma även väldigt tunga. Praktik 37h/vecka samt eget arbete 20h/vecka. Ni kan bara gissa om jag var trött på kvällarna.
 
Skillanden är stor, för 6 år sedan var jag en 18-årig tjej utan någonslags arbetserfarenhet. Idag studerar jag på heltid, jobbar på 2 olika arbetsplatser och har en hel del kunskap och erfaranheter i bagaget. Ni får tycka vad ni vill, men jag tycker jag förtjänar en klapp på axeln. Det är många som brukar påpeka om hur tacksam jag borde vara för att ha 2 jobb, visst är jag det, men jäklar, jag har nog kämpat hårt för att stå här som jag står idag.
 
 Kom ihåg mig?
Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Martina och är 25 år gammal. Här på bloggen skriver jag bland annat om inredning, pyssel och vardag. Är intresserad av fotografering och bjuder alltid nu och då på små "photoshootar" som jag själv fixar ihop. Det här är helt enkelt en blogg om mitt liv och mina intressen. Ja som sagt, my world, my words. Hoppas ni trivs! :)